Vabilo k sodelovanju v obštudijski dejavnosti "socialno delo v mednarodnem kontekstu"

Drage študentke, dragi študenti programov 2. stopnje na FSD! Z veseljem vas vabim, da v poletnem semestru izberete izobraževalno inovacijo Socialno delo v mednarodnem kontekstu. Z njo si lahko po postopku za priznavanje neformalno pridobljenega znanja in spretnosti pridobite 5 ECTS in z njimi nadomestite zunanji izbirni predmet (oz. enega od že vpisanih strokovnih izbirnih predmetov).

FSD izvaja to dejavnost v partnerstvu s štirimi oddelki za socialno delo na evropskih univerzah na Finskem, Češkem, Portugalskem  in v Romuniji. Glavna cilja predmeta sta vzpostaviti mednarodni kontekst skupnega učenja o mednarodnih oz. globalnih temah socialnega dela za študente in usposobiti učitelje za uporabo kombiniranih metod poučevanja. Letošnja osrednja tema je: globalno, socialno in nacionalno državljanstvo. Z njo želimo odgovoriti na aktualne trende na področju identitete ljudi, ki namesto lokalnega in nacionalnega državljanstva vse pogosteje izbirajo identiteto svetovnega, globalnega, človeškega itn. državljanstva. Metode dela vključujejo: online predavanja; študentske projektne skupine; tutorstka srečanja; intenzivni seminar v živo ob zaključku predmeta. Jezik sporazumevanja v mednarodnem kontekstu bo angleščina.

Letošnja gostiteljica zaključnega intenzivnega seminarja je Kokkola University Consortium Chydenius, ki je podružnica finske Univerze Jyväskylä. Intenzivni dogodek bo potekal v Kokkoli v času od 24. do 26. aprila 2019. Organizator je za vse udeležence najel gostišče s sobami za izredno ugodno ceno okrog 100 € na osebo za vseh 5 nočitev (od 23. do 27. 4. 2019).

Vabim vas, da do 11. 1. 2019 prijavite svoj interes za sodelovanje z e-sporočilom na lea.sugmanbohinc@fsd.uni-lj.si. Na tem naslovu in v času govorilnih ur (sreda, 11:30 do 12:30) sem vam na voljo tudi za vaša morebitna podrobnejša vprašanja. Naša prva naslednja naloga bo nakup cenovno in časovno čim ugodnejših letalskih kart.

V upanju, da se mi pridružite v čim večjem številu, vas lepo pozdravljam,

doc. dr. Lea Šugman Bohinc, Ljubljana, 3. 1. 2019