Obvezna menjava gesla - obvestilo vsem študentkam in študentom


Spoštovane študentke, spoštovani študenti,

 

skladno s predstavitvijo in potrditvijo varnostnih rešitev na kolegiju dekanov, 14. 9. 2023, vas obveščamo o naslednjih varnostnih ukrepih:

  1. Vklop obvezne menjave gesel na vsakih 180 dni, skladno s sprejeto informacijsko varnostno politiko Univerze v Ljubljani
  2. Obvezno uporabo kompleksnih gesel (vsaj 10 znakov, kompleksni znaki, velike, male črke in številke) skladno s sprejeto informacijsko varnostno politiko Univerze v Ljubljani.
  3. V noči iz srede, 27. 9. 2023, na četrtek, 28. 9. 2023, bo vključena obvezna sprememba gesla.

Po vključeni obvezni spremembi gesla boste morali spremeniti svoje geslo pred naslednjo prijavo v študijski informacijski sistem.

Geslo spremenite na portalu OFFICE.COM (https://www.office.com/) preko spodnje prijavne maske:

Slika, ki vsebuje besede besedilo, posnetek zaslona, pisava, oblikovanje

Opis je samodejno ustvarjen

Po opravljeni spremembi gesla se boste z novim geslom zopet lahko vpisali v študijski informacijski sistem ter ostale aplikacije, ki jih omogoča Univerza v Ljubljani.

Ob opravljeni spremembi gesla ne pozabite posodobiti gesel na vseh aplikacijah (npr. Eduroam, Outlook ali drugi poštni odjemalci), ki jih uporabljate na svojih mobilnih in drugih napravah za dostop do informacijskih virov Univerze v Ljubljani.

 

Pomembno:


Študenti in študentke, ki po menjavi gesel po 28. 9. 2023 ne morete vstopiti v spletni referat ali študentsko pošto, svoje geslo ponastavite direktno na UL ID portalu https://id.uni-lj.si/DigitalnaIdentiteta/PonastavitevGesla .Lep pozdrav
more news