Karierni center

Študentke, študenti, diplomantke, diplomanti!

Vstop na trg dela je lahko prava mala malica ali pa mučen in dolgotrajen postopek. Kako ga boste sami doživeli, je v veliki meri odvisno od tega, kako se boste nanj pripravili.

V Kariernih centrih UL si želimo, da bi čim bolj samozavestno in brez težav našli zaposlitev, zato med letom za vas organiziramo številne dogodke:

 • delavnice za razvoj veščin vodenja kariere,
 • delavnice za nadgradnjo kompetenc za družbo 5.0,
 • dogodke, namenjene spoznavanju raznolikih kariernih poti,
 • dogodke, namenjene povezovanju s potencialnimi delodajalci.

Vse aktualne dogodke najdete na naši spletni strani in na portalu POPR (Portal Osebnega in Profesionalnega Razvoja), preko katerega se nanje lahko tudi prijavite. 

Ker pa je vsak posameznik unikat, se vam posvetimo tudi individualno! Omogočamo vam individualno karierno svetovanje za učinkovito vodenje karierne poti. S kariernim svetovalcem/svetovalko se lahko dogovorite za pregled CV-ja in motivacijskega pisma, če pa rabite pogovor o kariernih izzivih v zvezi z iskanjem prakse, študentskega dela, zaposlitve, predstavitve delodajalcem, zaposlitvenih možnostih po zaključku študija ali nadaljevanju študija na 2. oz. 3. stopnji, vam svetujemo, da se prijavite na termin individualnega kariernega svetovanja. Ker si želimo za vsakega vzeti čas za pogovor, so potrebna predhodna naročanja na razpisane termine preko POPRa.

Za študente so vse aktivnosti brezplačne!

Če želite biti v tem času bolj aktivni, vam je na voljo veliko brezplačnih izobraževanj na temo osebnega in profesionalnega razvoja. Kar nekaj tako na temo osebne rasti kot tudi na temo kariere pa jih najdete tudi v naši e-učilnici. Vanjo smo umestili do sedaj izvedena izobraževanja na daljavo – webinarje in gradiva, na teme  kako se hitreje in učinkovito učiti, o načinih razmišljanja, grafični predstavitvi podatkov, sodobnem trgu dela, pisanju življenjepisa, upravljanju s časom, kratkih javnih predstavitvah (pitchu) in kako se pogovarjati z nekom, ki razmišlja o samomoru. Do e-učilnice lahko dostopate s svojo digitalno UL identiteto.

Po kar nekaj koristnih nasvetih o učenju in iskanju motivacije za učenje pa lahko pobrskate tudi v našem priročniku za tutorje. Naj vas ime ne zavede – čeprav je v osnovi namenjen tutorjem, je zelo uporaben za vse študente. Izkoristite ga!

Spremljajte naše e-novice. Jih ne prejemate? Naročite se lahko tukaj, za vsak primer pa preverite, da morda naša pošta ni umeščena med promocije ali nezaželno pošto.

Aktualne uporabne novice in druge uporabne informacije o izboljšanju svoje zaposljivost pa lahko najdete tudi na drugih mestih na naši spletni strani ter seveda na naših socialnih omrežjih (FBIG).

Vsi, ki ste vpisani v zadnji letnik študija ali se pripravljate na zaključek študija ste vabljeni k vpisu v svoj klub alumnov. Klubi alumnov tudi v teh časih ponujajo vrsto ugodnosti, ogled prostih delovnih mest in mentorstvo starejših kolegov. Vpišete se lahko tukaj, dodatne informacije pa so vam na voljo tukaj

 Zakaj aktivno sodelovati v dejavnostih Kariernega centra? S tem pridobiš:

 • ključne kompetence, ki jih delodajalci iščejo
 • bogato socialno mrežo, ki je lahko ključ do želene zaposlitve
 • kilometrino, potrebno za samozavesten nastop pred delodajalci
 • izoblikovan osebni zaposlitveni načrt
 • osebnega svetovalca, ki mi svetuje in pomaga pri sprejemanju pomembnih kariernih odločitev

Karierna svetovalka na Fakulteti za socialno delo je Sabina Mikuletič Zalaznik.
sabina.zalaznik@uni-lj.si, 030 706 322

 

AKTUALNO

POPR www

Karierne poti

Tudi v tem študijskem letu bomo »trasirali« različne karierne poti, ki vam bodo osmislile ponudbo naših aktivnosti, hkrati pa olajšale prijavo na dogodke, ki jih ne smete zamuditi. Nekatere se bodo začele že v oktobru, druge malo kasneje, zato spremljajte najave v našem novičniku, na družbenih omrežjih in v POPRu!

Trenutno so odprte:

 • Mednarodna potka: Postani VIP (Very International Person) - predstavitve priložnosti v tujini in izvedba delavnic doma za lažjo mobilnost. Prijavite se v POPR-u >>
 • Karierna potka: Poišči si ZDR (Zdravo Delovno Razmerje) - ključni koraki za pripravo na iskanje študentskega dela ali zaposlitve. Prijavite se v POPR-u >>
 • Podjetniška potka: Vse za BDP (Bodoče Dobre Podjetnike) - pridobite si podjetniška znanja in veščine ter preverite, ali je podjetništvo prava pot za vas. Prijavite se v POPR-u>>

Več o potkah si preberite tukaj >>

 

Kako delujejo karierne potke?

1. Preverite, katere dejavnosti vas čakajo na posamezni poti.

2. Izberite karierno pot.

3. Vpišite se nanjo v POPRu.

4. Izberite delavnice in se prijavite.

Kadarkoli med študijskim letom se lahko vpišete v poljubno število potk naenkrat. Če vas zanima samo ena aktivnost znotraj potke, vam ni treba »zakorakati« po določeni potki, saj so dogodki in aktivnosti na voljo tudi posamezno.

 

Imate vprašanje?

Pišite nam: kc@uni-lj.si

Karierne poti