Informacijski viri

NOVO!

Do 5. decembra 2019 imamo omogočen testni dostop do multidisciplinarne zbirke s celotnimi besedili člankov, doktorskih disertacij, magistrskih nalog, novic in video vsebin ter e-knjig:

ProQuest One Academic   -   https://search.proquest.com

ProQuest One Academic je multidisciplinarna zbirka, ki na enotni platformi ProQuest omogoča iskanje vsebin po naslednjih informacijskih virih:

  • ProQuest Dissertation and Theses z več kot 5 milijona disertacij predstavlja najobsežnejšo zbirko disertacij in drugih del na svetu. Baza podatkov vključuje bibliografske citate za gradivo od del iz Evrope 17. stoletja do del, ki so bila sprejeta v zadnjem semestru
  • Academic Video Online je najobsežnejša zbirka pretočnih videovsebin, ki je na voljo knjižnicam; pripravljena je za izobraževanje in vključuje več kot 67.000 naslovov, ki pokrivajo široko paleto področij, vključno z antropologijo, poslovno dejavnostjo, svetovanjem, filmom, zdravjem, zgodovino, glasbo itd. Več kot 14.000 naslovov je na voljo ekskluzivno pri ProQuestu
  • ProQuest Central povezuje 47 najpogosteje uporabljenih baz podatkov, s čimer ustvarja najbolj celovito, raznoliko in relevantno multidisciplinarno zbirko podatkov o raziskavah; na voljo so vsebine z najpomembnejših področij, ki vključujejo poslovno dejavnost, zdravje in medicino (tudi zdravstveno nego), družbene vede, umetnost in humanistiko, izobraževanje, znanost, tehniko in religijo
  • Academic Complete/Ebook Central ponuja knjižnicam cenovno ugodno kritično maso več kot 170.000 multidisciplinarnih e-knjig z neomejenim dostopom za več uporabnikov hkrati, z zmogljivimi raziskovalnimi orodji. Poudarek je na kakovosti, ne na količini, naslovi so izbrani ročno, sodelujejo vodilni založniki, podpirajo pa izobraževalne programe, trende na področju diplomiranja in nove programe.

Dodatne informacije o vsakem od virov: https://proquest.libguides.com/pq1academic, v pomoč je tudi video o vsebini in uporabi zbirke ProQuest One Academic.


Knjižnica FSD je za leto 2019 zagotovila dostop do zbirke Social Work Online, založnika Alexander Street .

Do zbirke dostopate le z računalnikov na Fakulteti za socialno delo v knjižnici in računalniški učilnici. Za poslušanje videoposnetkov si lahko na izposoji knjižnice izposodite tudi slušalke.

ASSWO

 

SWO je multimedijski vir, ki združuje video predstavitve z ustrezno vsebino besedila. Videi so v obliki dokumentarcev in demonstracij dela s strankami, ki ponazarjajo kompleksne in zahtevne vidike, s katerimi se študenti socialnega dela soočajo kot praktiki. Zbirka vključuje čez 100 ur videov in čez 50.000 strani besedil na vsebine: Children and families, Diversity, School Social Work, Older Adults, Substance Abuse, Criminal Justice, Mental Health, Health Care, Poverty, Crisis and Trauma, Social Welfare, History of Social Work.

 

Vprašanja, pripombe in predloge v zvezi z zbirko sporočite na martina.kerec@fsd.uni-lj.si .