Informacijski viri

Predstavljamo vam knjižnico OAPEN - online library and publication platform

http://www.oapen.org/home

Knjižnica OAPEN vsebuje prosto dostopne akademske knjige, predvsem s področja humanistike in družbenih ved. V zbirko so vključene prostodostopne knjige založnikov, knjižnic in raziskovalnih organizacij, ki sodelujejo v odprti znanosti.


Predstavljamo vam orodje (servis) CORE

https://core.ac.uk/

CORE’s mission is to aggregate all open access research outputs from repositories and journals worldwide and make them available to the public. In this way CORE facilitates free unrestricted access to research for all. CORE Discovery helps users find freely accessible copies of research papers that might be behind a paywall on the publisher’s website. It is backed by our huge dataset of millions of full text open access papers as well as content from widely used external services beyond CORE. 

V bazi iščete izključno z angleškimi ključnimi besedami.

Primer: »trauma+women+social+work«, rezultati: https://core.ac.uk/search?q=trauma%2Bwomen%2Bsocial%2Bwork .

Vprašanja postavite: Join Zoom Meeting: < https://zoom.us/j/3982381535 > .


Storitve knjižnice FSD v digitalnem okolju

Ob prehodu procesov v digitalno okolje vas vabimo, da uporabite za študij in delo vire, ki vam jih nudijo Digitalna knjižnica UL in ostali dostopi do podatkovnih baz:

Digital Public Library of America
DOAB
JSTOR Open
Knowledge Unlatched
PaperHive
OAPEN Library
OpenLibrary.org
Project Gutenberg
SpringerLink Open Access Social Science
UC Press E-Books Collection
University of Michigan Press Open Access Books

Iskalne tehnike za vse dostope do e-knjig so enake kot smo jih v okviru gostovanj pri vajah v vseh letnikih in z individualnem izobraževanju v knjižnici prikazali v primerih Digitalne knjižnice UL (DiKUL) in Mrežnik.

Za polni dostop do člankov v DiKUL in Mrežnik uporabljajte prijavo z oddaljenim dostopom preko digitalne identitete UL v Federaciji AAI ali knjižničnega gesla v Cobiss Moja knjižnica. Navodila o prijavi na oba načina: https://libguides.mf.uni-lj.si/vodici-ul .

Več možnosti dostopa do tujih baz: https://www.uni-lj.si/knjiznice/viri_in_storitve/ .

Za svetovanje pri iskanju nas lahko kontaktirate: