Informacijski viri

Dostop do zbirke Cambridge University Press

Uporabniki dostopajo do razširjenega nabora čez 700 knjig in učbenikov založbe Cambridge University Press.


Razširjen dostop do vsebine arhiva JSTOR

Uporabniki lahko sedaj dostopajo do vseh arhivskih in tekočih zbirk revij ter do približno 35.000 knjig nekaterih založb.

Povezava do razširjenega nabora vsebin: https://www.jstor.org/action/showJournals?browseType=title .


Predstavljamo vam SpringerLink

https://link-springer-com.nukweb.nuk.uni-lj.si/ .

Čez 48.000 knjig različnih založb, združenih v skupini Springer Science+Business Media, katere temelj predstavljata založbi Springer-Verlag in Verlag Kluwer Academic Publishers. Pokrivajo različna strokovna področja: biomedicinske, naravoslovne in tehnične vede, poslovne vede in ekonomijo, humanistiko, psihologijo, sociologijo, pravo itd.


Predstavljamo vam eBook Collection (EBSCOhost)

http://nukweb.nuk.uni-lj.si/login?url=http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=nlebk

Vsebuje več kot 180.000 e-knjig s področij humanistike, družboslovja, medicine, naravoslovja in tehnike. Večino knjig si izposodite po navodilih: navodila . Večina knjig nima omejitev glede sočasnega števila uporabnikov, manjši del, približno 370 knjig, ki so bile kupljene po izboru knjižnic UL v trajno last, pa lahko sočasno uporablja le en uporabnik. Uporabnik lahko natisne in/ali pošlje po e-pošti v pdf obliki na svoj e-naslov do 60 strani posamezne knjige. 

Predstavljamo vam knjižnico OAPEN - online library and publication platform

http://www.oapen.org/home

Knjižnica OAPEN vsebuje prosto dostopne akademske knjige, predvsem s področja humanistike in družbenih ved. V zbirko so vključene prostodostopne knjige založnikov, knjižnic in raziskovalnih organizacij, ki sodelujejo v odprti znanosti.


Predstavljamo vam orodje (servis) CORE

https://core.ac.uk/

CORE’s mission is to aggregate all open access research outputs from repositories and journals worldwide and make them available to the public. In this way CORE facilitates free unrestricted access to research for all. CORE Discovery helps users find freely accessible copies of research papers that might be behind a paywall on the publisher’s website. It is backed by our huge dataset of millions of full text open access papers as well as content from widely used external services beyond CORE. 

V bazi iščete izključno z angleškimi ključnimi besedami.

Primer: »trauma+women+social+work«, rezultati: https://core.ac.uk/search?q=trauma%2Bwomen%2Bsocial%2Bwork .

 


Storitve knjižnice FSD v digitalnem okolju

Ob prehodu procesov v digitalno okolje vas vabimo, da uporabite za študij in delo vire, ki vam jih nudijo Digitalna knjižnica UL in ostali dostopi do podatkovnih baz:

Dostop do e-knjig v odprtem dostopu

Digital Public Library of America
DOAB
JSTOR Open
Knowledge Unlatched
PaperHive
OAPEN Library
OpenLibrary.org
Project Gutenberg
SpringerLink Open Access Social Science
UC Press E-Books Collection
University of Michigan Press Open Access Books

Iskalne tehnike za vse dostope do e-knjig so enake kot smo jih v okviru gostovanj pri vajah v vseh letnikih in z individualnem izobraževanju v knjižnici prikazali v primerih Digitalne knjižnice UL (DiKUL) in Mrežnik.

Za polni dostop do člankov v DiKUL in Mrežnik uporabljajte prijavo z oddaljenim dostopom preko digitalne identitete UL v Federaciji AAI ali knjižničnega gesla v Cobiss Moja knjižnica. Navodila o prijavi na oba načina: https://libguides.mf.uni-lj.si/vodici-ul .