Povezave

E-verzije pomembnejših tujih revij, katerih tiskano verzijo najdete v Čitalnici FSD:

BRITISH JOURNAL OF SOCIAL WORK

Revija BJSW je v polnem besedilu (full text) dostopna v bazi Oxford Journals Online. Dostop do baze se nahaja preko servisa NUK/Mrežnik oz. na neposredni povezavi: < http://nukweb.nuk.uni-lj.si/login?url=http://www.oxfordjournals.org/ >. Z klikom na gumb se vam odpre rumeno okno. V prvem spustnem oknu poiščite Fakulteta za socialno delo, v naslednjem vpišite svojo št. knjižnične izkaznice in geslo za OPAC/Moja knjižnica, ki ste si ga določili. Če se gesla ne spomnite, vam ga v knjižnici dodelimo na novo, ne moremo ga pa videti, ker je zaščiten vnos in po prvem vpisu vidimo le še zvezdice.

V Oxford Journals nato poiščemo revijo pod naslovom. Na povezavi Current Issue najdete zadnjo številko, za ostale kliknete na Browse the Archive.

Pomembno: BJSW je v polnem formatu dostopna od 1996, starejše članke je potrebo naročati in plačati iz digitalnega arhiva posebej.

CRITICAL SOCIAL POLICY

Revija CSP je v polnem besedilu (full text) dostopna v bazi Sage Journals Online. Dostop do baze se nahaja preko servisa NUK/Mrežnik oz. na neposredni povezavi: < http://mreznik.nuk.uni-lj.si/vir/sage-journals-online >. V primeru, da boste dostopali do baze iz prostorov Univerze v Ljubljani oz. preko IP strežnika UL, vas bo z klikom na gumb strežnik prenesel v Sage Journal. V primeru, da boste dostopali do baze od doma oz. preko IP strežnikov, ki ne spadajo pod UL, pa se vam bo znova odprlo rumeno okno in morate opraviti isto avtentikacijo kot je razložena v primeru za revijo BJSW. Revijo nato po naslovu najdete v Browse Journal List. Na povezavi Current Issue najdete zadnjo številko, za ostale kliknete na All Issues.

EUROPEAN JOURNAL OF SOCIAL WORK

Revija EJSW je v polnem besedilu dostopna v bazi založnika Taylor & Francis Online. V primeru, da boste dostopali do baze iz prostorov Univerze v Ljubljani oz. preko IP strežnika UL je revija dostopna na neposredni povezavi: < http://www.tandfonline.com/loi/cesw20 >. V primeru, da boste dostopali do baze od doma oz. preko IP strežnikov, ki ne spadajo pod UL, je revija dostopna na povezavi: < http://nukweb.nuk.uni-lj.si/login?url=http://www.tandfonline.com/loi/cesw20 > in znova se vam bo odprlo rumeno okno, kjer morate opraviti isto avtentikacijo kot je razložena v primeru za revijo BJSW.

FAMILY PROCESS

Revija FP je v polnem besedilu (full text) dostopna v bazi Wiley Online Library. Dostop do baze se nahaja preko servisa NUK/Mrežnik oz. na neposredni povezavi: < http://mreznik.nuk.uni-lj.si/vir/wiley-online-library >. V primeru, da boste dostopali do baze iz prostorov Univerze v Ljubljani oz. preko IP strežnika UL, vas bo z klikom na gumb strežnik prenesel v Sage Journal. V primeru, da boste dostopali do baze od doma oz. preko IP strežnikov, ki ne spadajo pod UL, pa se vam bo znova odprlo rumeno okno in morate opraviti isto avtentikacijo kot je razložena v primeru za revijo BJSW. Revijo nato po naslovu najdete v Publications A-Z. Na povezavi Current Issue najdete zadnjo številko, za ostale kliknete na All Issues.

INTERNATIONAL JOURNAL OF SOCIAL WELFARE

Revija IJSW je v polnem besedilu (full text) dostopna v bazi Wiley Online Library. Dostop do baze se nahaja preko servisa NUK/Mrežnik oz. na neposredni povezavi: < http://mreznik.nuk.uni-lj.si/vir/wiley-online-library >. V primeru, da boste dostopali do baze iz prostorov Univerze v Ljubljani oz. preko IP strežnika UL, vas bo z klikom na gumb strežnik prenesel v Sage Journal. V primeru, da boste dostopali do baze od doma oz. preko IP strežnikov, ki ne spadajo pod UL, pa se vam bo znova odprlo rumeno okno in morate opraviti isto avtentikacijo kot je razložena v primeru za revijo BJSW. Revijo nato po naslovu najdete v Publications A-Z. Na povezavi Current Issue najdete zadnjo številko, za ostale kliknete na All Issues.

INTERNATIONAL SOCIAL SECURITY REVIEW

Revija ISSR je v polnem besedilu (full text) dostopna v bazi Wiley Online Library. Dostop do baze se nahaja preko servisa NUK/Mrežnik oz. na neposredni povezavi: < http://mreznik.nuk.uni-lj.si/vir/wiley-online-library >. V primeru, da boste dostopali do baze iz prostorov Univerze v Ljubljani oz. preko IP strežnika UL, vas bo z klikom na gumb strežnik prenesel v Sage Journal. V primeru, da boste dostopali do baze od doma oz. preko IP strežnikov, ki ne spadajo pod UL, pa se vam bo znova odprlo rumeno okno in morate opraviti isto avtentikacijo kot je razložena v primeru za revijo BJSW. Revijo nato po naslovu najdete v Publications A-Z. Na povezavi Current Issue najdete zadnjo številko, za ostale kliknete na All Issues.

JOURNAL OF SOCIAL WORK PRACTICE

Revija JSWP je v polnem besedilu dostopna v bazi založnika Taylor & Francis Online. V primeru, da boste dostopali do baze iz prostorov Univerze v Ljubljani oz. preko IP strežnika UL je revija dostopna na neposredni povezavi: < http://www.tandfonline.com/loi/cjsw20 >. V primeru, da boste dostopali do baze od doma oz. preko IP strežnikov, ki ne spadajo pod UL, je revija dostopna na povezavi: < http://nukweb.nuk.uni-lj.si/login?url=http://www.tandfonline.com/loi/cjsw20 > in znova se vam bo odprlo rumeno okno, kjer morate opraviti isto avtentikacijo kot je razložena v primeru za revijo BJSW.

QUALITATIVE SOCIAL WORK : RESEARCH AND PRACTICE

Revija QSW je v polnem besedilu (full text) dostopna v bazi Sage Journals Online. Dostop do baze se nahaja preko servisa NUK/Mrežnik oz. na neposredni povezavi: < http://mreznik.nuk.uni-lj.si/vir/sage-journals-online >. V primeru, da boste dostopali do baze iz prostorov Univerze v Ljubljani oz. preko IP strežnika UL, vas bo z klikom na gumb strežnik prenesel v Sage Journal. V primeru, da boste dostopali do baze od doma oz. preko IP strežnikov, ki ne spadajo pod UL, pa se vam bo znova odprlo rumeno okno in morate opraviti isto avtentikacijo kot je razložena v primeru za revijo BJSW. Revijo nato po naslovu najdete v Browse Journal List. Na povezavi Current Issue najdete zadnjo številko, za ostale kliknete na All Issues.

RESEARCH ON SOCIAL WORK PRACTICE 

Revija RSWP je v polnem besedilu (full text) dostopna v bazi Sage Journals Online. Dostop do baze se nahaja preko servisa NUK/Mrežnik oz. na neposredni povezavi: < http://mreznik.nuk.uni-lj.si/vir/sage-journals-online >. V primeru, da boste dostopali do baze iz prostorov Univerze v Ljubljani oz. preko IP strežnika UL, vas bo z klikom na gumb strežnik prenesel v Sage Journal. V primeru, da boste dostopali do baze od doma oz. preko IP strežnikov, ki ne spadajo pod UL, pa se vam bo znova odprlo rumeno okno in morate opraviti isto avtentikacijo kot je razložena v primeru za revijo BJSW. Revijo nato po naslovu najdete v Browse Journal List. Na povezavi Current Issue najdete zadnjo številko, za ostale kliknete na All Issues.