Psihosocialna svetovalnica

Nihče ni sam - Psihosocialna svetovalnica za študentke in študente ter zaposlene

Psihosocialna svetovalnica za študentke in študente ter zaposlene je namenjena vsem, ki se soočate z različnimi situacijami (na področju medosebnih odnosov, študija, ...), ob katerih se vam porajajo: 

  • (vsakdanja) vprašanja, ki bi jih želeli »premleti« z nekom,
  • stiske, neprijetna doživljanja,
  • želje po razmisleku o nadaljnjih korakih (povezanih s konkretnim problemom, ali v življenju na sploh, osamosvajanju, partnerstvu itd.),
  • potrebe po soočanju s preteklimi bolečimi izkušnjami,
  • težave pri doseganje ciljev, problemi z  motivacijo, ipd. in bi si želeli nekaj narediti s tem,
  • želje po izboljšanju komunikacije in medosebnih odnosov (partnerskih, odnosov z avtoritetami, starši,...), asertivnosti, ...

V psihosocialno svetovalnico ste vabljeni tudi študentje/ke, ki bi si želeli z nekom razmišljati o različnih pogledih, vprašanjih, dilemah, nejasnostih glede (bodočega) profesionalnega dela ali vprašanjih, ki se vam pojavljajo tekom prakse, obiskov, soočanj … z uporabniki in institucijami (supervizija, koučing).

Namenjena pa je tudi vsem, ki ste zgolj radovedni, ali pa bi želeli poklepetati o sebi, dobiti kakšno povratno informacijo o svojem delovanju...

Kje in kdaj?

Psihosocialna svetovalnica za študentke in študente ter zaposlene deluje na treh lokacijah:

  • Pedagoški fakulteti (ob torkih 10.30-12.30 in četrtkih od 13.00-15.00) – v sobi 405,
  • Zdravstveni fakulteti (ob četrtkih 12.00-14.00) - v prostorih študentske organizacije in
  • Fakulteti za matematiko in fiziko (ob četrtkih 12.00-14.00) – v oktobru v sejni sobi, z novembrom v sobi 424.

Ure svetovalnice so v posameznih primerih drugačne, zato jih, prosimo, predhodno preverite! V izjemnih primerih, če je otežen ali onemogočen dostop »v živo«, če zbolite… se lahko dogovorite za svetovanje na daljavo.

Praviloma izberete tisto lokacijo, ki vam je bližja in tisto svetovalko, s katero niste v nekem drugem odnosu (študijskem, sorodstvenem, poznanstvo…).

Kdo smo?

Na Pedagoški fakulteti se lahko obrnete na svetovalke:  Nina Mešl (nina.mesl@fsd.uni-lj.si), Mojca Šeme (mojca.seme@fsd.uni-lj.si), Tadeja Kodele (tadeja.kodele@fsd.uni-lj.si), Alenka Kobolt  (alenka.kobolt@guest.arnes.si) in Julija Pelc (julija.pelc@gmail.com)

Na Zdravstveni fakulteti se lahko obrnete na svetovalke: Simona Prosen (simona.prosen@pef.uni-lj.si), Tatjana Verbnik Dobnikar (tatjana.dobnikar@guest.arnes.si),  Anja Gruden (anja.gruden@pef.uni-lj.si) in Alenka Kobolt  (alenka.kobolt@guest.arnes.si).

Na Fakulteti za matematiko in fiziko se lahko obrnete na svetovalke/ce: Jana Rapuš Pavel (jana.pavel@pef.uni-lj.si), Mija M. Klemenčič Rozman (mija.klemencic@pef.uni-lj.si) in Tomaž Vec (tomaz.vec@pef.uni-lj.si).

Ker smo usposobljeni na področju različnih specialističnih, svetovalnih in (psiho)terapevtskih šol in imamo raznovrstne izkušnje pri nudenju psihosocialne pomoči, zagotavljamo, da bomo lahko ustrezno pokrivali širok spekter pristopov in intervenc, ki jih študentke/je v različnih življenjskih situacijah in kontekstih potrebujete in hkrati znali prepoznati situacije, ko je nekoga potrebno usmeriti k drugim strokovnim profilom.

Vendar naj poudarimo še enkrat: psihosocialna svetovalnica je namenjena tudi povsem vsakodnevnim, »običajnim« vprašanjem, razmislekom. V njej boste lahko to naredili neobremenjeno, v miru, s strokovnjakom, ki se bo v tistem času resnično posvetil le vam. Pri tem vam zagotavljamo anonimnost, diskretnost in zaupnost (torej bo vse, o čemer boste spregovorili v svetovalnici, ostalo le med vama s strokovnjakom)!

Kako priti?

Napišete mail tistemu, h kateremu želite priti in se tako dogovorite za termin, ki obema ustreza ali enostavno pridete (kar je manj priporočljivo, saj svetovalec/ka pogosto ni prost/a, se bosta pa dogovorila vsaj za prosti termin). Če slučajno ne morete priti na dogovorjeni termin, vas prosimo, da sporočite svojo odsotnost vsaj nekaj dni prej, da lahko termin izkoristi kdo drug!

Če zaradi zdravstvenega stanja ali zaprtja fakultete ne morete priti na svetovanje, se lahko s svetovalci dogovorite za svetovanje preko Skypea, Zooma ali podobnih orodij. Prosimo pa vas, da se za predvideni termin, način poteka svetovanja in pogoje predhodno dogovorite preko maila!

vodja svetovalnice: dr. Tomaž Vec, spec. psih. svet.