Konferenca o mladinskem uličnem delu

MREŽA MLADA ULICA IN MLADINSKI SVET LJUBLJANE SOORGANIZIRATA
KONFERENCO O MLADINSKEM ULIČNEM DELU Z MEDNARODNO UDELEŽBO

KDAJ?
V četrtek, 11. decembra 2014 od 9.00 do 17.45.

KJE?
Stara mestna elektrarna, Slomškova ulica 18, Ljubljana.

MREŽA MLADA ULICA IN MLADINSKI SVET LJUBLJANE SOORGANIZIRATA
KONFERENCO O MLADINSKEM ULIČNEM DELU Z MEDNARODNO UDELEŽBO

   
KDAJ?
V četrtek, 11. decembra 2014 od 9.00 do 17.45.

KJE?
Stara mestna elektrarna, Slomškova ulica 18, Ljubljana.

ZAKAJ?
Kot mladinski ulični delavci se zavedamo, da je pravica mladih, da se družijo na njim všečnih javnih površinah. Želimo izpostaviti pomen mladinskega uličnega dela na terenu, javnost seznaniti s smernicami sodobnih praks le-tega in osvetliti problematiko druženja mladih na javnih površinah s strani vseh pomembnih deležnikov.

KAKO SE UDELEŽIM?
Mesta na konferenci so omejena, zato so obvezne prijave na spletnem obrazcu TUKAJ. Prijavite se lahko do 5. decembra 2014. Udeležba na konferenci je brezplačna.

VSEBINE KONFERENCE
:
Teoretične vsebinske sklope in izsledke raziskav bodo predstavljali posamezniki in organizacije, ki se pri delu ukvarjajo s problematiko druženja mladih na javnih površinah:
• oblike izveninstitucionalnega preživljanja prostega časa mladih (New Prevention in Mreža Mlada ulica),
• uživanje alkohola in drugih psihoaktivnih substanc med mladimi (DrogArt),
• vloga in pomen javnega prostora za mlade (Mreža Mlada ulica),
• začetki in razvoj mladinskega uličnega dela (MISSS - Matjaž Medvešek in Caritas Graz - Helmut Steinkellner).

Prakse povezane z mladinskim uličnim delom bodo predstavljale:
• organizacije in projekti, ki se neposredno ukvarjajo z mladinskim uličnim delom (DrogArt, Geto Vila, Caritas
Graz, Skala, New Prevention, MISSS, MC Velenje in Mreža Mlada ulica),
• ostali pomembni deležniki (MOL, ČS Center, MSL, URSM, PP Vič-Rudnik in Maximarket).

Na okrogli mizi bodo problematiko druženja mladih na javnih površinah osvetljevali predstavniki mladih, pomembni odločevalci in ostali deležniki ter predstavniki organizaciji, ki se ukvarjajo z mladinskim uličnim delom v različnih mestih, zato bo mogoča tudi primerjava stanja pred in po sprejetju Odloka o prepovedi pitja alkohola na javnih površinah.

Več informacij najdete na FB strani. Za vsa vprašanja pa smo dostopni na e-naslov ali telefonsko številko 068/146 046. Dokončen urnik vam bomo posredovali ob potrditvi vaše prijave 7. decembra 2014.
 

-----------------------------------------

Mreža MLADA ULICA predstavlja mrežo mladinskih organizacij, ki so se združile s skupno vizijo, da spoznamo stiske, potrebe in želje mladih, jih informiramo o pomenu skrbi za prijatelje, ozaveščamo o souporabi javnih površin in jih spodbudimo k prevzemanju odgovornosti za lastna vedenja.

Želimo si, da v Ljubljani in tudi v drugih mestih druženja na javnih površinah ne bi prepovedali, zato mladinsko ulično delo izvajamo neposredno z mladimi na terenu. Preko različnih pristopov vzpostavljamo dialog, iz katerega mladi prepoznajo potrebe lokalnih skupnosti, socialni deležniki pa (tudi z našim posredovanjem) slišijo glas mladih in njihove potrebe po aktivnostih za preživljanje prostega časa.

Kontaktiraš nas lahko na FB https://www.facebook.com/MrezaMladaUlica (in všečkaš naš fan page) ali na tel. št.: 068 146 046