Otroku smo dali glas in odraslega človeka, ki ga sliši.

Predsednik republike ob 25. obletnici delovanja TOM telefona: »Naši otroci imajo toplo in varno zavetje nasvetov«

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes ob svetovnem dnevu otroka udeležil dogodka ob 25. obletnici delovanja TOM telefona Zveze prijateljev Mladine Slovenije, kjer je zbrane tudi nagovoril.

Uvodoma je navzoče pozdravila gospa Darja Groznik, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki se je predsedniku republike zahvalila za njegovo dolgoletno podporo programom zveze, s katerimi ustvarjajo spodbudno okolje za razvoj otrokovih talentov. V pozdravnem nagovoru se je predsednik republike zahvalil vsem sodelujočim v projektu, Zvezi, še posebej pa prof. dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič in prof. dr. Ljubici Marjanovič Umek, ustanoviteljicama projekta TOM telefon. Predsednik je v nagovoru posebno pozornost namenil vsem prostovoljcem, ki s svojim vizionarskim delom pomagajo otrokom in mladostnikom, da odrastejo v svet. »Vzgajati je nekaj najlepšega, a hkrati tudi najtežjega. Na tem mestu gre zahvala vsem sodelujočim v projektu TOM telefon, a tudi nasploh, da imajo otroci nekoga, ki mu lahko zaupajo svoje stiske. Naši otroci imajo toplo in varno zavetje nasvetov, ki jim polepšajo ali olajšajo dan. TOM telefon je svetel navdih za naše otroke,« je dejal predsednik republike in se s cvetličnima šopkoma zahvalil obema ustanoviteljicama telefona.

V čustvenem zahvalnem nagovoru je prof. dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič obudila spomine na začetke delovanja TOM telefona: »Otroku smo dali glas in odraslega človeka, ki ga sliši. TOM telefon je izraz globokega spoštovanja otroštva. Ustvarjamo dialog, da otroci najdejo pot naprej. To potrebuje danes cel svet, ne le oni,« je govor zaključila ena izmed ustanoviteljic.

Gabi - Pahor
  foto: STA: Daniel Novakovič.