Tekmovanje v pisanju kratkih esejev na temo otrokovih pravic

Letos Konvencija o otrokovih pravicah, konvencija s področja človekovih pravic z največjim številom ratifikacij, praznuje 30. obletnico. Prav tako v aprilu mineva pet let od začetka veljavnosti Izbirnega protokola h Konvenciji o otrokovih pravicah glede postopka sporočanja kršitev. V ta namen Veleposlaništvo Republike Italije v Sloveniji in Pravna fakulteta, Univerze v Ljubljani, za univerzitetne študente v Sloveniji organiziramo tekmovanje v pisanju kratkih esejev na temo otrokovih  pravic. 

Kratek esej v angleščini ne sme vsebovati več kot 400 besed (največ 5 min govora). V njem predstavite ideje s katerimi sredstvi in metodami zagotoviti polno spoštovanje pravic, zagotovljenih s Konvencijo, vključno s postopkom sporočanja kršitev, predvidenim v Izbirnem protokolu. Eseje pošljite do petka, 5. aprila, 2019 na segreteria.lubiana@esteri.it.

Zmagovalni esej bo v angleščini predstavljen na javni okrogli mizi v sredo, 17. aprila, 2019 ob 16:00 uri, na Pravni fakulteti v Ljubljani (Poljanski nasip 2).