Dogodki Kariernih centrov UL

Z veseljem (in ponosom!) oznanjamo, da smo prenovili spletno stran, ki bo zdaj uporabniku še bolj prijazna in boste lažje iskali po naših vsebinah. Kot se za prave novosti spodobi, pa smo vseeno dodali še nekaj novih sladkorčkov.

Izpostavljamo nekaj zanimivih novih vsebin:

Seveda pa vabljeni, da prebrskate tudi naše stare dobre teme, kot so priprava pisne predstavitve, štipendije, študijska mobilnost in Kaj lahko storim že v času študija, da bom bolj zaposljiv/a? ki smo jim dodali nekaj aktualnega leska.

Pobrskajte pa tudi po aktualnih novicah!

 

KLUB ALUMNOV

Ste študent zadnjega letnika, absolvent ali pa ste ravnokar zaključili svoj študij? Pridružite se svojemu klubu alumnov na spletnem portalu in postanite član široke mreže klubov alumnov Univerze v Ljubljani!

AlumniUL je mreža 58 klubov alumnov vseh članov univerze, ki vam preko spletnega portala ponuja mentorstvo s strani starejših, bolj izkušenih kolegov, spremljanje prostih delovnih mest ter drugih poslovnih sodelovanj, koriščenja različnih ugodnosti partnerjev UL kot so obisk gledališč, muzejev, filmskih predstav, strokovnih izobraževanj ter dostop do baz strokovne literature, za čas, ko ne boste imeli več statusa. 

Vpis je enostaven, lahko tudi preko že kreiranega Facebook ali Linkedin profila. Kliknite na tukaj in se včlanite v klub vaše fakultete/akademije!

 

KARIERNI CENTRI UL

S študentskim delom lahko na učinkovit način pridobimo prve delovne izkušnje. Vendar, če želimo najti dobro študentsko delo, tudi to zahteva določene priprave.

Da bi bilo iskanje študentskega dela lažje, smo vse naše aktivnosti, ki vam jih nudimo, povezali v potko, v kateri boste našli nasvete, spodbudo ali pa dodatne ideje za iskanje študentskega dela.

Na potki se boste spoznali:

- kako se lotiti iskanja študentskega dela,

- kako prepoznati svoje osebnostne lastnosti in jih izkoristiti v delovnem okolju,

- kako prepoznati svoje skrite kompetence in jih vključiti v CV,

- kako napisati dober CV,

- kako urediti Linkedin profil,

- kako zablesteti na razgovoru.

Na potko, ki je aktivna v POPR-u, se lahko prijavite preko te povezave.

 

DOGODKI

Si zamudil/a naš uspešno izveden julijski Karierni tabor ali pa ga želiš obiskati ponovno? Imamo dobro novico zate! Že pred začetkom novega študijskega leta ti Karierni centri UL spet omogočamo, da se udeležiš brezplačnih delavnic, ki te bodo odlično opremile za vstop na trg dela.

Pridruži se nam med 20. septembrom in 1. oktobrom, pred tem pa preveri, kako pester nabor delavnic smo zate pripravili tokrat.

Izbiraš lahko med najrazličnejšimi vsebinami:
- od znanja uporabe digitalnih komunikacijskih orodij v delovnem okolju in poznavanja prvin projektnega menedžmenta,
- PR-ja ter spletnega oglaševanja (Google AdWords)
- do pridobivanja že znanih top kompetenc (poslovna angleščina, tečaj Excel-a) in še mnogo več.

Prijave na delavnice so že odprte - prijavi se nanje prek POPR-a: https://popr.uni-lj.si/.

 

Vabljen/a tudi na ostale dogodke!

Samoocena in samoevalvacija 13. 9.: https://kc.uni-lj.si/sl/aktualno/dogodki/7619samoocena-in-samoevalvacija--zakaj-bom-lahko-pri-svojem-delu-uzival-ali-pa-mi-bo-v-breme/

Kako najti zaposlitev 15. 9.: https://kc.uni-lj.si/sl/aktualno/dogodki/7621kako-najti-zaposlitev/

Življenjepis in spremno pismo 17. 9.: https://kc.uni-lj.si/sl/aktualno/dogodki/8189zivljenjepis-in-spremno-pismo-od-a-do-z/