Dogodki Kariernih centrov UL - Karierni dan na FSD

DOGODKI

Tu je dostopen seznam aktualnih dogodkov Kariernega centra. Vljudni vabljeni!

 


SPLETNA STRAN KARIERNEGA CENTRA

Z veseljem (in ponosom!) oznanjamo, da smo prenovili spletno stran, ki bo zdaj uporabniku še bolj prijazna in boste lažje iskali po naših vsebinah. Kot se za prave novosti spodobi, pa smo vseeno dodali še nekaj novih sladkorčkov.

Izpostavljamo nekaj zanimivih novih vsebin:

Seveda pa vabljeni, da prebrskate tudi naše stare dobre teme, kot so priprava pisne predstavitve, štipendije, študijska mobilnost in Kaj lahko storim že v času študija, da bom bolj zaposljiv/a? ki smo jim dodali nekaj aktualnega leska.

Pobrskajte pa tudi po aktualnih novicah!

 


KLUB ALUMNOV

Ste študent zadnjega letnika, absolvent ali pa ste ravnokar zaključili svoj študij? Pridružite se svojemu klubu alumnov na spletnem portalu in postanite član široke mreže klubov alumnov Univerze v Ljubljani!

AlumniUL je mreža 58 klubov alumnov vseh članov univerze, ki vam preko spletnega portala ponuja mentorstvo s strani starejših, bolj izkušenih kolegov, spremljanje prostih delovnih mest ter drugih poslovnih sodelovanj, koriščenja različnih ugodnosti partnerjev UL kot so obisk gledališč, muzejev, filmskih predstav, strokovnih izobraževanj ter dostop do baz strokovne literature, za čas, ko ne boste imeli več statusa. 

Vpis je enostaven, lahko tudi preko že kreiranega Facebook ali Linkedin profila. Kliknite na tukaj in se včlanite v klub vaše fakultete/akademije!

 


KARIERNI CENTRI UL

S študentskim delom lahko na učinkovit način pridobimo prve delovne izkušnje. Vendar, če želimo najti dobro študentsko delo, tudi to zahteva določene priprave.

Da bi bilo iskanje študentskega dela lažje, smo vse naše aktivnosti, ki vam jih nudimo, povezali v potko, v kateri boste našli nasvete, spodbudo ali pa dodatne ideje za iskanje študentskega dela.

Na potki se boste spoznali:

- kako se lotiti iskanja študentskega dela,

- kako prepoznati svoje osebnostne lastnosti in jih izkoristiti v delovnem okolju,

- kako prepoznati svoje skrite kompetence in jih vključiti v CV,

- kako napisati dober CV,

- kako urediti Linkedin profil,

- kako zablesteti na razgovoru.

Na potko, ki je aktivna v POPR-u, se lahko prijavite preko te povezave.


Ste se že naučili nov urnik na pamet? In navadili na poslušanje predavanj v živo ter si našli različne študentske dejavnosti? Ker smo že globoko v oktobru, smo za vas pripravili pregled pomembnih informacij in aktivnosti, ki vam bodo prišle prav v študentskem času. Vse od možnosti za izboljšanje počutja, kariernih nasvetov, tutorstva pa do informacij, kje dobiti dobre knjižnične in informacijske vire, kaj je Eutopia in še marsikaj drugega.

Prenesite si pdf s pregledom ponudbe storitev za študente UL in pokukajte vanj!

 


KARIERNA SVETOVALNKA NA FSD

Sabina Mikuletič Zalaznik
sabina.zalaznik@uni-lj.si, 030 706 322