Okrogla miza o zastopnikih pravic oseb na področju duševnega zdravja

VABLJENI
na okroglo mizo

»ŽELIM ZASTOPNIKA!«

O ZASTOPNIKIH PRAVIC OSEB NA PODROCJU DUŠEVNEGA ZDRAVJA


Letošnji svetovni dan človekovih pravic je posvečen zagovornikom človekovih pravic. Tudi naš Zakon o duševnem zdravju, ki je bil sprejet leta 2008, je uvedel zastopnike pravic oseb na področju duševnega zdravja. Prvega decembra letos so ti zastopniki zaceli delovati in so na voljo ljude

VABLJENI
na okroglo mizo

»ŽELIM ZASTOPNIKA!«

O ZASTOPNIKIH PRAVIC OSEB NA PODROCJU DUŠEVNEGA ZDRAVJALetošnji svetovni dan človekovih pravic je posvečen zagovornikom človekovih pravic. Tudi naš Zakon o duševnem zdravju, ki je bil sprejet leta 2008, je uvedel zastopnike pravic oseb na področju duševnega zdravja. Prvega decembra letos so ti zastopniki zaceli delovati in so na voljo ljudem, ki se nahajajo v psihiatričnih bolnišnicah na oddelkih pod posebnim nadzorom, na varovanih oddelkih socialnovarstvenih zavodov in v nadzorovani obravnavi. Z okroglo mizo želimo približati vlogo zastopnika širši javnosti, še posebej ljudem, ki jim je zastopnik namenjen, njihovim bližnjim, strokovnjakom, ki se bodo z zastopnikom srečali v poklicni vlogi, in širši javnosti.

O tem, kaj lahko od zastopnika pričakujemo, kako ga dobimo in o vseh ostalih vprašanjih bodo govorili doc. dr. Mojca Urek s Fakultete za socialno delo, ki vodi projekt uvajanja zastopnikov, izr. prof. dr. Mojca Zvezdana Dernovšek, psihiatrinja, slovenska nacionalna koordinatorka Svetovne zdravstvene organizacije za duševno zdravje, Nika Cigoj, predsednica društva Mostovi, in dva od imenovanih zastopnikov pravic oseb na področju duševnega zdravja: Milena Marinič, dipl. m. s., mag. prava, ter Edo Belak. Okroglo mizo bo povezoval Gregor Lapajne. Pridružili pa se nam bodo še nekateri drugi imenovani zastopniki, ki jih boste imeli priložnost spoznati in jim zastaviti vprašanja.

Okrogla miza bo v četrtek, 16. decembra 2010, ob 17h v predavalnici 1 Fakultete za socialno delo na Topniški ulici 31 v Ljubljani.

Vljudno vabljeni!


Več informacij: , in .