Znanstvena konferenca Zdravje in družba: interdisciplinarno raziskovanje zdravja, bolezni in zdravljenja

 

V okviru 100-letnice Univerze v Ljubljani bo potekala interdisciplinarna znanstvena konferenca Zdravje in družba: interdisciplinarno raziskovanje zdravja, bolezni in zdravljenja, ki jo soorganizirajo štiri fakultete Univerze v Ljubljani: Filozofska fakulteta, Zdravstvena in Medicinska fakulteta ter Fakulteta za socialno delo.

Konferenca bo potekala v četrtek, 24. 10. 2019 na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

V dopoldanskem delu konference z naslovom Izkušnje interdisciplinarnega raziskovanja bodo predstavljeni prispevki, v katerih bodo raziskovalci/ke  predstavili metode, teoretične koncepte ter različne oblike sodelovanja v interdisciplinarnih raziskovalnih skupinah.

Sledila bo okrogla miza Prihodnost je interdisciplinarna z različnimi akterji na področju raziskovanja. Na okrogli mizi bomo ugotavljali, zakaj je interdisciplinarnost potrebno bolj podpreti ter kako ji zagotoviti več prostora v znanosti in družbi.

V popoldanskem delu konference z naslovom Preplet ved bodo predstavljeni interdisciplinarni raziskovalni projekti, v katerih se dejansko (ne le deklarativno) prepletajo družboslovne/humanistične vede in medicinske/zdravstvene vede.

Konferenca se bo zaključila z delavnicami Od besed k dejanjem. Udeleženci/ke bodo preko dela v skupinah iskali možnosti povezovanja pri raziskovanju treh interdisciplinarnih tematik: nasilje, demence in jezik v zdravstvu.

Udeležba na konferenci je brezplačna, sprejmemo lahko do 100 udeležencev in udeleženk, prijave bomo sprejemali do zasedenih prostih mest. Na konferenco se lahko prijavite na spodnji povezavi:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf_YQ7Hkg-Sbp2RRdhublWElOkYCIWHk8wfnw8z74Jk0XDoYg/viewform

 

Program konference

 

Vljudno vabljeni!

 

Programski odbor konference:

Uršula Lipovec Čebron (Filozofska fakulteta UL),

Martina Oder in Katarina Kacjan Žgajnar (Zdravstvena fakulteta UL), 

Vera Grebenc (Fakulteta za socialno delo UL),

Vesna Homar (Medicinska fakulteta UL).