Spremembe in dopolnitve Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-Cov-2


Spoštovane študentke, spoštovani študenti,

 

Vlada RS je na včerajšnji seji sprejela spremembe in dopolnitve Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki med drugim določajo pogostnost presejalnega testiranja s testi HAG za samotestiranje oziroma testiranja s testi HAG na vsakih 48 ur, dvakrat tedensko samotestiranje za vse učence osnovne šole, dijake in študente in obveznost nošenja mask navkljub izpolnjenemu PC pogoju za dejavnosti zdravstva, izobraževanja in socialnega varstva ter v dejavnostih in pri nudenju vseh storitev, kjer prihaja do medosebnega stika.

 

Pogostnost samotestiranja za učence, dijake in študente pa se poviša na dvakrat tedensko s pravico do uporabe deset testov za samotestiranje.

 

Prilagamo tudi nove evidenčne liste https://unilj-my.sharepoint.com/:w:/g/personal/urniki_fsd_uni-lj_si/EUhbVug-5ZdHjO6BQdPL2EYBZSmBRByBLY0WONao4BblJw?e=0RyCz0 , ki jih prinesite s sabo ob samotestiranju. Prosimo, da na spletni strani spremljate objave glede tega, kateri prostori in termini so/bodo namenjeni samotestiranju.

 

Obveščamo vas, da je navkljub izpolnjenemu PC pogoju, uporaba zaščitne maske obvezna:

o            v dejavnosti zdravstva, izobraževanja in socialnega varstva ter

o            v dejavnostih in pri nudenju vseh storitev, kjer prihaja do medosebnega stika.

 

Vljudno prosimo, da ukrepe upoštevamo vsi, saj bomo na ta način prispevali k temu, da zagotovimo varno okolje za študij.


Vodstvo FSD

 več novic