Covid-19 (obvestilo)


Obveščamo vas, da je Vlada RS včeraj, dne 17. 1. 2022 izdala spremembo Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 in spremembo Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19.

1. ) Sprememba Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 določa izjemo od karantene na domu, in sicer velja tudi za zaposlene ali pa tiste, ki delo opravljajo na drugi pravni podlagi v dejavnosti vzgoje in izobraževanja, pod pogojem, da v obdobju sedmih dni od visoko tveganega stika s povzročiteljem COVID-19 vsakodnevno opravijo presejalno testiranje s hitrim antigenskim testom ali testom HAG za samotestiranje na SARS-CoV-2 na delovnem mestu in uporabljajo zaščitno masko tipa FFP2.

Izjeme od karantene veljajo po novem tudi za študente, če bo do visoko tveganega stika prišlo pri udeležbi pri izvajanju študijske dejavnosti (npr. predavanja, vaje in itd.). Tudi navedeni se morajo vsakodnevno samotestirati v obdobju sedmih dni od visokorizičnega stika, razen v primeru, da je prišlo do večjega števila okužb v posameznem oddelku.


2.) Dopolnitev Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 določa izjemo glede pogostnosti testiranja s hitrim antigenskim testom za samotestiranje tudi za študente, ki se morajo vsakodnevno presejalno testirati v obdobju sedmih dni od visoko tveganega stika namesto napotitve v karanteno na domu v skladu z odlokom, ki ureja izjeme od karantene na domu po visoko tveganem stiku.

Z omenjenim odlokom je študentom zagotovljenih 20 hitrih antigenskih testov za samotestiranje na mesec.

Oba odloka začneta veljati v sredo, 19. 1. 2022.

Priporočamo vam, da si za podrobnješe informacije preberete in ogledate posnetek na naslednji povezavi: https://www.gov.si/novice/2022-01-17-321-dopisna-seja-vlade-republike-slovenije/.


Lepo pozdravljeni,
več novic