Dogodek ob svetovnem dnevu socialnega dela – 21. marec 2023 – S skupnimi družbenimi akcijami do spoštovanja različnosti

21.03.2023

V torek, 21. marca 2023 se je v prostorih Fakultete za socialno delo Univerze v Ljubljani (v nadaljevanju FSD) odvil dogodek ob svetovnem dnevu socialnega dela, ki je letos potekal pod sloganom »S skupnimi družbenimi akcijami do spoštovanja različnosti«. Dogodek je bil organiziran s strani Društva socialnih delavk in delavcev Slovenije (v nadaljevanju DSDDS), v sodelovanju s FSD ter sodelovanjem študentk in študenta v okviru študentskega projekta Krepitev javne podobe socialnega dela (Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada) v okviru katerega je nastal tudi film ob svetovnem dnevu socialnega dela, ki je bil na srečanju premierno predvajan.

Na dogodek, ki je otvoril sklop dogodkov, ki na FSD potekajo v okviru meseca socialnega dela, so bili vabljeni člani in članice DSDDS, socialni delavci in delavke ter drugi zaposleni iz javnih in nevladnih organizacij, kot tudi predstavniki različnih organizacij ter upokojeni in bivši profesorji in profesorice FSD. Dogodka se je udeležilo okrog 100 udeleženk in udeležencev, med drugim tudi minister in dva državna sekretarja. Več o dogajanju in poudarkih si lahko preberete na tej povezavi. Program je vključeval uvodne nagovore nekaterih povabljenih gostov in prispevke socialnih delavk in delavcev.

Udeležencem, predavateljem ter vsem, ki so sodelovali pri organizaciji dogodka, se še enkrat toplo zahvaljujemo za soustvarjanje prijetne obeležitve svetovnega dne socialnega dela in vse vabimo tudi na ostale aktivnosti, ki se bodo še odvile do 20. aprila, ko bomo mesec socialnega dela sklenili Fe(j)Stivalom štuDentskih dosežkov 2023.

Organizacijski odbor DSDDS za pripravo dogodka